Godaste blåbärspajen!
Sent igårkväll bakade jag en blåbärspaj, jag som inte är så big fan av blåbärspaj gillade faktiskt denna. Kika längre ned om ni vill ha recept!Fyllning: blåbär som iallafall täcker botten av formen. 0,5 dl socker och 1 msk potatismjöl.
Smulpaj: 3 msk socker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 100 gram smör rumstempererat. Gör såhär: Smörj formen och starta ugnen. Rör ihop blåbär, potatismjöl och socker i en skål. Fördela sedan bären i pajformen.
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Tillsätt det rumsvarma smöret och nyp ihop degen till en smulig massa.
Fördela smultäcket över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 min, tills pajen börjar få färg.
Till servering hade jag vispat ihop vaniljsås, för ELVA personer haha! Vi var fyra men det går åt, det ska ju inte vara snålt! Kram 🙂